Florin Neby- Antrenor personal fitness

Chiftelute fara risc

Atunci cand vine vorba de chiftelute ne gandim la un amestec de carnuri si eventual cateva legume, ce pentru unii par dezgustatoare.Eu m-am gandit la o varianta al acestui fel de mancare mult mai “light” dar sanatos in acelasi timp, ce sper sa-l gatesti la un moment dat si eventual sa-mi trimiti si o poza cu rezultatul final pe office@florinnebunu.ro
Ingredientele si modul de preparare pentru acest fel de mancare sunt urmatoarele:
- puiul il lasam sa fiarba in apa, iar dupa acest proces de fierbere alaturi de bucati de usturoi se pune la masina de tocat.
- ardei, dovlecel, ceapa verde se taie in bucati mici iar toate aceste alimente (inclusiv puiul si usturoiul tocat) le punem intr-un bol si adugam peste ele doua oua crude pentru a crea o compozitie, pe care inainte sa o pun la cuptor folosesc ulei de masline pentru a reusi sa fac formele.Se lasa in cuptor aproximativ o ora la o temperatura de 120-130 de grade.

Sunt sigur ca cel mai bine ar fi ca acest produs sa-l mancam fara garnitura langa, eu am folosit spre exemplu doar cateva bucati de ardei iute.Nu pentru ca m-ar ajuta la ceva, cu toate ca se spune ca ar intensifica arderile eu in schimb i-am mancat de placere.Le-as consuma singure pentru ca aceste chiftelute sunt deja destul de concentrate din punct de vedere nutritiv, am deja doua surse de proteina din carne si ou, am si carbohidrati din acele legume ce le-am adugat in compozitie, dar am si grasimi sanatoase luate din uleiul de masline ce l-am folosit la forma chiftelelor.In principiu este o masa principala pe care o propun in jurul pranzului sau chiar de dimineata, in nici un caz seara.

3 Responses to “Chiftelute fara risc”

  1. Nicoleta-Maria July 18, 2013 at 8:41 pm //

    Uite cum fac eu chiftelute.Sa-mi spui si mie ce risc prezinta.Carne de curcan tocata,morcov si cartof cruzi,rasi pe razatoarea mica,ou crud,patrunjel frunze tocat,felie de piine inmuiata in apa,cimbru,piper,usturoi,sare,ceapa calita putin in ulei,pasta de ardei(optional,calita odata cu ceapa).Din acest amestec fac chiftelute,le tavalesc prin pesmet si le coc in tava tapetata cu hirtie de copt.

    #

    • admin August 11, 2013 at 3:17 pm //

      Cu siguranta nu sunt de acord cu ceapa si pasta de ardei prajite in ulei, toata compozitia trecuta prin pesmet si facute in hartie de copt.As pastra ceapa in stare naturala pe care sa o maruntesc, compozitia as modela-o cu putin ulei si tava doar o poti unge cu ulei extra-virgin.

      #

  2. Rose October 25, 2013 at 4:59 am //

    Nu am masina de tocat, dar o sa toc la mana, avand in vedere ca gatesc doar pentru mine aceste chiftele, o sa iti trimit poza daca iasa ceva. :))

    #