Florin Neby- Antrenor personal fitness

Mix-ul de dimineata

Am incercat sa imbin in aceasta gustare de dimineata alimente dulci, (asta pentru ca si asa nu prea gasim dulciuri sanatoase pe piata) si am ales totodata o modalitate rapida de preparare.
La blender am preparat aproape totul incepand cu, primul strat de jos care este papaya, un fruct ce il putem gasi in supermarket-uri este putin mai exotic, nu il recomand femeilor insarcinate pentru ca are proprietati contraceptive, dar are un continut ridicat de vitamina A, C si enzime.
Am pus deasupra un strat de seminte de in, canepa si dovleac neprajite, asta pentru a avea si grasimi sanatoase omega 3 in alimentatia mea, pe langa carbohidratii, vitaminele si fibrele din fructe.Am adaugat mango, deasupra semintelor, un fruct originar din India (bogat in potasiu si antioxidanti), ceea ce este foarte interesant insa, este faptul ca asa cum este privit marul in Europa tot asa este vazut mango in America de Nord.Inca un strat de seminte dupa mango, iar in partea de sus este un strat de rosii simple pentru a pastra gustul de dulce.

Eu l-am mancat impreuna cu andive, pentru ca imi place ideea de transformare a gustului initial usor amarui al andivelor atunci cand sunt asociate cu diverse alimente.

One Response to “Mix-ul de dimineata”

  1. alia December 5, 2013 at 9:00 pm //

    aaah, ce bine, un smoothie cu papaya! chiar cautam o reteta mai interesanta!

    #