Florin Neby- Antrenor personal fitness

Cine este “Flo”?!

Cine este “Flo”?!

Poate unul dintre miile de copii care au calcat intr-o sala de gimnastica, cu gandul ca intr-o buna zi va ajunge ca Van Damme, asta in conditiile in care la 4 ani si jumatate, stateam in sfoara, intre scaune, cu garda sus si ma uitam la casetele in care el batea pe toata lumea! Am crescut in conditiile pe care  Clubul Dinamo le putea oferii, cu numeroase cantonamente la 2 Mai si Caprioara  in care plecam cu personalul la 4 dimineata , si binenteles competitiile la nivel national cu sute de gimnasti prezenti si in care sportivii de la Dinamo erau rivalii tuturor, inclusiv al pustilor de 8 ani care participau pentru prima data. Dupa numeroase titluri de campion in gimnastica artistica la nivel national, international dar si fost component al Lotului National de Gimnastica Artistica, ce ii avea in frunte pe sotii Grecu, am hotarat sa las in spate cei 15 ani de gimnastica artistica si la propunerea doamnei Marcela Fumea, coordonatoare a Lotului National de Gimnastica Aerobica am hotarat sa imi continui performanta prin acest aceasta ramura a gimnasticii.

Ce a urmat….?!

Pentru mine a fost ca un film tot ce s-a intamplat dupa, incepand cu anul 2007 cand s-a produs schimbarea, au urmat luni intregi de turnee cu trupa AEROS care era compusa din gimnasti si care deja se plimba de 10 ani prin lume (show-ul fiind comparat cu Cirque du Solei). Am avut spectacole in Australia , Hong Kong si aproape toata Europa, in cel putin 12 state din America si binenteles culminand cu 3 saptamani pe Broadway si aparitii pe prima pagina in renumitul ziar New York Times (http://www.nytimes.com/2008/04/15/arts/dance/15aero.html). Dupa aceasta perioada, in anul 2009 a inceput sa vina si rodul pe care l-am semanat in atatia ani de rezistenta, la (bataile antrenorilor,mersul la antrenament cand ceilalti copii ieseau la joaca afara si binenteles regimul alimentar si  pe care l-am tinut tot timpul, fiind genul de persoana  predispusa sa iau in greutate), rodul fiind titlul de Campion European in 2009 si medalie de bronz, dublu Campion Mondial in 2010 ,si titlul de Maestru Emerit al Sportului. Incepand cu august 2010 am hotarat sa fac o pauza si sa incerc sa-mi impartasesc experienta, oamenilor care vin in salile de fitness, cu gandul de a-i ajuta in  a-si atinge obiectivele propuse.

Relatia cu oamenii ….

De 2 ani de zile sunt antrenorul Clubului Moving ,o sala de fitness cu standarde inalte,si cu un numar de clienti trecut de 2000.Am crescut odata cu aceasta sala,si am facut sute de programe pentru clientii ei, lucru prin care am realizat   necesitatea unui antrenor intr-o sala de fitness, pentru a stabilii programul cel mai bun de antrenament, in drumul oricarei persoane, spre atingerea obiectivului propus.

Cu ce vin eu in plus…!!!

O experienta de 20 de ani de sport m-a format , din punct de vedere practic, tehnic si nu in ultimul rand dar si cel mai important aspect, cel motivational, cu alte cuvinte, gama variata de exercitii, executarea lor corecta din punct de vedere tehnic, dar si faptul ca sunt cu persoana respectiva trup si suflet, le elibereaza tuturor oamenilor endorfina din organsim si ii motiveaza sa vina si in urmatoarea zi la sala. Fara motivatie, perseverenta, si o viata sanatoasa,nimeni nu reuseste sa-si atinga scopul propus, fie el de scadere, crestere, sau mentinere in greutate.

Sfatul meu

Faceti sport de orice fel,nu va menajati daca nu aveti probleme de sanatate,chiar daca vi se face rau din cauza efortului,va opriti un pic, beti apa, consumati un plic de zahar sau orice alt produs cu nivel ridicat de glucoza si continuati de unde ati ramas.Fara multa munca, si fara constanta nu ai cum sa obtii rezultate. Trebuie sa constientizezi faptul ca atunci cand te hotarasti sa iti incepi o viata sportiva,  “mama natura” are grija de tot: nu o sa permita nici sa slabesti prea repede si prea mult, nici sa te faci “prea mare” (decat daca apelam la suplimente care includ steroizi), nici sa faci patratele lucrand doar sute de abdomene pe zi,si binenteles venind doar de 2 sau de 3 ori pe saptamana la sala. Dar mai multe o sa le discutam in articolele ce vor urma.

P.S.

In data de 1-3.06.2012  a avut loc Campionatul Mondial de Gimnastica Aerobica de la Sofia, unde am concurat si eu dupa o pauza de un an si jumatate, incepand antrenamentele alaturi de lotul national cu 6 luni inainte de acest eveniment.Rezultatul a fost o medalie de aur, una de argint si una de bronz, aceasta fiind o confirmare pentru mine, a titlurilor obtinute in trecut.A fost o provocare maxima in care am avut in fiecare zi sentimentul “ca nu mai pot”, dar persoanele din jur si ambitia m-au tinut in picioare.

 

Orice schimbare are nevoie de un inceput…..iar eu sunt aici sa te ajut.

Keep watching me,